Endnu en sydeuropæisk gæst i Tornby Klitplantage

Svend Erik Frandsen og Arnold Houmann fra Frederikshavn var om aftenen den 14. juli 2019 ude for at se gærdeværlingen. Se link HER. Den så de ikke, men til gengæld var der en rødhovedet tornskade i samme område ved Russerbakkevej.

Morgenen efter fra en lille snes nordjyske fuglefolk selvfølgelig på plads. De fik set både tornskaden og værlingen – et stykke tid kunne de ses fra samme observationssted. Værlingen leverede baggrundsmusikken.

Rødhovedet tornskade er knap så sjælden som gærdeværling i Danmark. Der er i alt ca. 40 fund gennem tiden. Siden 2000 er der cirka 10 fund, det vil sige cirka fra hvert andet år.

Efter at gærdeværlingen blev opdaget forleden dag, har over 200 fuglekiggere fra hele landet været på besøg i Tornby Klitplantage. Når så mange erfarne fuglekiggere kommer til, så sker det tit, at der bliver fundet andre sjældne fugle. Det gjorde der så også denne gang.