Rødstrubet sanger er ny fugleart for Hjørring Kommune

Hjørring Kommune har fået en ny fugleart. Den 13/5 blev nemlig fundet en rødstrubet sanger for enden af Harevej i Nr. Lyngby. Fuglen, som var en han, var på stedet i 2 dage. Det er fugleart nr. 313, som gennem tiden er set i Hjørring Kommune. Se listen her http://tornbynatur.dk/?page_id=801.

Rødstrubet sanger lever normalt i maki-bevoksning ved Middelhavet. Landskabet med lave hyben-, havtorn- og pilebuske på kanten af sommerhusområdet i Nr. Lyngby og det åbne klitterræn kan godt minde om maki. Fuglen hoppede mest rundt nede i buskene, men en gang imellem kom den op og satte sig synligt – og så klikkede fuglekiggernes kameraer ellers lystigt.

Fuglefotografen Henrik Pedersen var som vanligt på plads og har givet os lov til at bringe det fine foto af fuglen her, mens fuglekiggerne fra bl.a. Sjælland og Hanherred er fotograferet af denne artikels forfatter.

Rødstrubet sanger, Nr. Lyngby. Foto: Henrik Pedersen.