Russiske korsnæb på udflugt

15. januar 2012: I den senere tid er iagttaget flere småflokke af Hvidvinget Korsnæb i Tornby Klitplantage. Det er en art, som normalt  lever i gran- og lærkeskove i Rusland. Visse år kan de foretage invasioner mod vest og sydvest, og det har netop været tilfældet i denne vinter. Faktisk blev de første set så tidligt som sidst i juli 2011. Der er tale om én af de største invasioner man kender, og der er iagttaget tusinder af fugle. Den forrige invasion var i 2002, men der var ikke tale om nær så mange fugle.

Foto: Henrik Pedersen

Fuglene ses ofte i flok med Lille Korsnæb, som er vores hjemlige korsnæb-art, og som ikke har de hvide vingebånd. Man opdager ofte fuglene på stemmerne, når de flyver fra træ til træ og spiser frø fra gran- og lærkekogler. Hannerne har en rødlig kropsfarve, mens hunner og ungfugle er grønlig-brune.