Nu blomstrer Kodriverne

På skråningerne af en dalsænkning i Tornby Klitplantage blomstrer lige nu mange kodrivere. De er af arten storblomstret kodriver. Arten lever vildt i Danmark, men mon ikke de er udplantet i plantagen, for de er ikke almindeligt forekommende på egnen. Uanset hvad, så er det nogle dejlige forårsbebudere, som benytter lejligheden til at blomstre, før træerne for alvor får blade.  Der findes også mange forædlede sorter kodrivere i forskellige farver og former, som man oftest kalder Primulaer eller Aurikler, og som man kan købe i planteskoler.

I klitterne i nordenden af sommerhusområdet Krage Klit fandt jeg en lille forsamling af Hulkravet Kodriver.  Jeg var ikke klar over, at den voksede her på egnen. Den findes talrigt ved Rubjerg Knude, men gad vide, om den findes flere steder på Tornby-egnen?