Musebesøg på foderbrættet

Et par Halsbåndmus holder til under vores terrasse her i vinter. Herfra tager de på udflugter til blandt andet vores foderhus, hvor de spiser solsikkefrø og også hamstrer til senere brug. De har fundet ud af at springe fra stakittet over på foderhuset. I går var der så drama i luften. En Brud var på jagt efter musene, og det fik den ene mus til at flygte helt op på taget af foderhuset. Her sad den i mindst halvanden time, inden den kravlede ned igen i håb om at Bruden var væk igen. Desværre fik jeg ikke et billede af den vævre Brud.
Halsbåndmusene holder normalt til i skove, men kommer ofte ind til beboelser om vinteren. Den er lidt større end Skovmusen og har en længere snude. Den kaldtes før i tiden også springmus, fordi den kan springe over en meter i længden, når den flygter.