Sommergæst fra Indien

Så kom der endelig lidt sommer, og i det gode vejr kunne ses og høre flere karmindompapper ved Strandvejen i Tornby. De kan godt lide de fine krat af hyld, havtorn og andet som ligger langs vejen. Herfra kan man høre hannernes fine, klare sang, der lyder som “Pleased to meet you”. Er man heldig, sidder en rød han med flot karminrød hoved og bryst i toppen af en busk som her. Hunner og unge hanner har ikke den røde farve.

IMG_5985a

Som vi tidligere har nævnt her på hjemmesiden, så er karmindompappen én af de få danske ynglefuglearter, som overvintrer i Asien, nemlig i Pakistan og Indien. Da de kun ses hos os fra sidst i maj til august-september, så er arten faktisk kun sommergæst hos os. Fuglene ses mest i buskbevoksede slugter langs kysten, således ved Tversted, Kjul, Tornby, Nørlev og Lønstrup.