Smukt gammelt vrag fjernet fra Tornby Strand

Vi har tidligere skrevet om et vrag i form af en skibsside, som lå ved Horsebækkens udløb på Tornby Strand, se indlæg HER. Under en af de voldsomme storme vi havde i vinter, flyttede havet skibssiden et par kilometer mod nord, hvor det lagde sig smukt ved Yxenbækkens udløb.

Vrag-Yxenbaek2 Vrag-Yxenbaek

Her har vraget ligget til fri beskuelse for mange strandgæster, der forhåbentlig har beundret det imponerende træarbejde med op til 12-13 meter lange fyrreplanker, samlede med trænagler. Skibet har været stort, og hvis man undersøgte det, kunne man sikkert finde ud af noget mere om det, fx træværkets alder. Der er ingen tvivl om, at skibet er meget gammelt, og at dømme efter tømmerets dimensioner er træet en del ældre.

Vrag-Yxenbaek-27maj2016

Sidst i maj 2016 blev vraget desværre skilt ad og fjernet, og stumperne lagt på en oplagsplads.

Findes der ikke nogle bevaringsregler for vore gramle vrag? For mig at se er sådanne vrag værdifulde kulturhistoriske mindesmærker i vores landskab – og bør efter min mening beskyttes og bevares. Så vidt jeg har kunnet finde ud af, så er alle vrag, der ligger på havbunden, fredede, og man må ikke røre dem uden speciel tilladelse. Det samme burde gælde for vrag, der ligger på stranden.

1 thought on “Smukt gammelt vrag fjernet fra Tornby Strand

  1. Pingback: Mere vrag-nyt fra Tornby | Tornby Natur

Comments are closed.