Kvan og baldrian i klitten

IMG_7353aEt stykke øst for nedkørslen til Kjul Strand kommer man til den brede strandsump, som strækker sig til nedkørslen til Uggerby Strand. Denne sump indeholder mange spændende planter. Da jeg ville beundre og fotografere de ca. 2 meter høje Strandkvan-planter, fik jeg øje på nogle planter med hvide blomster ved siden af. Jeg tænkte, at det var nogle skærmplanter af en slags, men det viste sig at være baldrian, nok enten Hyldebladet Baldrian eller Krybende Baldrian. De er ikke skærmplanter, selv om de ligner. Baldrian har gennem tiderne været en yndet lægeplante, idet udtræk fra roden især skulle være god mod søvnløshed. Man kan stadig købe Baldrian som naturlægemiddel.

Både Kvan og Baldrian kan i øvrigt også ses ved Åslyngen ved Tornby Strand.

IMG_7334aIMG_7343a